Foto: Bildbyrån

Mjällby vill ta Agardius-tvisten vidare

Publicerad: 2021-02-11 19:59 Allsvenskan

Viktor Agardius övergång till IFK Norrköping har upprört Mjällby AIF. Nu säger klubbchefen att de vill diskutera situationen med Norrköping.

Viktor Agardius, 31, var muntligt överens om en kontraktsförlängning med Mjällby AIF. Men i sista stund kom IFK Norrköping in i bilden och erbjöd Agardius ett kontrakt.

Tidigare i veckan blev det klart att 31-åringen kommer att spela i Norrköpings färger nästa säsong, en övergång som minst sagt upprört Mjällby. 

Nu uttalar sig deras klubbchef Fredrik Danielsson om situationen i en intervju med Barometern.

– Vi vill ha en diskussion med Norrköping om vad som händer nu. Någon ordning måste det vara och man kan inte strunta i avtal. Då blir det rena vilda västern. I vår värld spelar det ingen roll om det är ett muntligt avtal eller ett skriftligt, säger Danielsson och fortsätter:

– Det är bekräftat från alla parter nu att vi var överens och nu är det mer en fråga om vad vi gör. Vi har att göra med en spelare som brutit mot ett kontrakt och agerat på ett sätt som inte är tillåtet.

Fotbollskanalen har senare varit i kontakt med Mjällbys ordförande Magnus Emeus som bekräftar att de överväger att kontakta Norrköping.

– Det finns en avtalsrätt som är ganska enkel och det är den man i sådana fall vill resonera lite om. Jag vet inte vad Norrköping kände till när de signerade honom, men det är lätt att det blir spetsigt och dålig stämning i olika artiklar. Vi jobbar så, att om vi vill Norrköping något kontaktar vi dem och pratar om det. Det är inga hot och rättsliga procedurer. Det är bara ett samtal mellan båda parter, som har en gemensam fråga som borde vara intressant för båda att problematisera lite kring, säger Emeus.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com