Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån

Agardius: "Det handlar om mitt liv och min karriär"

Publicerad: 2021-02-10 20:19 Allsvenskan

Viktor Agardius var muntligt överens med Mjällby AIF. Men i sista stund kom IFK Norrköping in i bilden, nu talar han ut om övergången.

Viktor Agardius, 31, blev nyligen klar för det allsvenska topplaget IFK Norrköping efter att ha varit utan kontrakt sedan årsskiftet. 

Men Agardius hade innan han blev klar för Norrköping kommit långt i förhandlingarna med Mjällby AIF och var muntligt överens med klubben.

Därför rasade Mjällbys klubbledning när han blev klar för Norrköping. Nu talar Agardius ut om situationen.

– Jag ska inte säga något annat än att vi var långt gångna i vår process med Mjällby. Det kan jag inte säga något annat om. Sedan kom Norrköping sent på söndagen, och ville ha upp mig. Då kände jag där och då att jag har den här möjligheten framför mig. Jag har känt att jag velat ha den här möjligheten innan och nu får jag den. Det handlar om mitt liv och min karriär, och då kände jag helt enkelt att jag ville ta den, säger Agardius till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Självklart var det ett tufft beslut. Det går det inte att säga något om. Mjällby ligger mig varmt om mitt hjärtat och det har klubben alltid gjort. Det är fantastiska människor i föreningen och jag trivdes otroligt bra förra året med spelare och ledare. Självklart är det tufft när det blir så här. Vissa tar det hårdare än andra, vissa förstår man och vissa förstår man inte. Det får vara. Huvudsaken är att det känns rätt för mig, och då gjorde jag det valet då.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com