Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Officiellt: Gustaf Norlin klar för IFK Göteborg

Publicerad: 2021-02-05 13:03 Allsvenskan

Gustaf Norlin lämnar Varbergs BoIS efter en succésäsong. Den offensiva mittfältaren har skrivit på för konkurrenten IFK Göteborg.

IFK Göteborg bekräftar på sin officiella hemsida att Gustaf Norlin, 24, är klar för klubben.

– Gustaf är en poängspelare som har haft en riktigt bra utvecklingskurva de senaste säsongerna. Han är väldigt driven som fotbollspelare och egenskaper vi ser kommer att passa väldigt bra in i och komplettera vår trupp på ett bra sätt, säger sportchefen Pontus Farnerud.

Norlin köps loss från Varbergs BoIS och har signerat ett kontrakt över 2024.

– Detta är rätt steg att ta och ett steg som jag känner mig redo för. Jag kommer till en klubb som alla känner till och som jag vet vill uppåt, säger 24-åringen.

Den offensiva mittfältaren gjorde fem mål och fem assist på 28 allsvenska matcher i fjol.

– Han har en speed och en arbetskapacitet som verkligen kommer att tillföra något till vårt spel. Han gjorde det riktigt bra i Varberg förra säsongen och att få se honom i vår miljö ska bli spännande. Gustaf kan spela både längst ut på kanterna och lite längre in på planen vilket gör att vi kan få användning för honom på flera olika sätt. Att han dessutom är vänsterfotad gör honom ännu mer intressant, säger tränaren Roland Nilsson.

Varbergs BoIS meddelar också på sin officiella hemsida att Norlin lämnar för Blåvitt.

– Gustaf har gjort en snabb resa från Skövde 2019 inom Varberg 2020 och succé till att nu bli såld till en av Sveriges största föreningar. Han är en spelare som alltid ger hundra procent och tar ansvar för sin egna utveckling och sätter hela Varbergs BoIS på kartan med hur vi vill ge unga spelare från lägre divisioner chansen. Och tar man chansen så kan man lyfta vidare. Nu önskar vi en fantastisk lagspelare med individuella egenskaper lycka till och vi kommer sakna människan Gustaf och hans kaniner, säger managern Joakim Persson.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com