Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Officiellt: Alexander Ekblad avslutar karriären

Publicerad: 2021-02-05 10:25 Superettan

Alexander Ekblad, 33, lämnar IK Brage och lägger skorna på hyllan. Det meddelar försvararen.

I en intervju med Dala-Demokraten berättar Alexander Ekblad att det inte blir någon fortsättning i IK Brage. Karriären är över.

– Beslutet har varit klart ganska länge. Jag har funderat mycket på det under en längre period om jag verkligen orkar fortsätta köra. Motivation och sånt har ju aldrig varit mitt problem, jag älskar att träna, ta ut mig och tävla med människor som är som mig, säger Ekblad till tidningen och utvecklar: 

– Under hösten drabbades jag av en väldigt stor personlig förlust som var väldigt jobbig och den tog mycket på mig. Och jag hade redan tankarna på att jag inte visste om jag skulle fortsätta. Ju längre säsongen led, desto starkare blev tankarna på att sluta. Och efter det här personliga så blev det mer fokus på det och mindre på fotbollen och då föll det sig naturligt. 

33-åringen vill inte gå in närmare på sin personliga förlust. 

– Nej, det är ganska privat så jag låter det vara. Men 2020 har varit ett väldigt tufft år för mig. Det blev mycket på en och samma gång på hösten och det mynnade ut i det här. Jag behöver fokusera på mig själv, säger Ekblad till Dala-Demokraten.

Försvararen spelade 25 matcher i Superettan förra säsongen. Ekblad spelade enbart för Brage och Dalkurd FF under sin karriär.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
SVERIGES BÄSTA FANTASYSPEL!