Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Därför bekräftar AIK förhandlingarna om Paulos Abraham

Publicerad: 2021-02-01 17:47 Allsvenskan

AIK bekräftar förhandlingarna om Paulos Abraham. Klubben vill inte hamna i samma situation som när Kristoffer Olsson såldes 2019.

AIK är ett börsnoterat bolag och måste därför bekräfta förhandlingar vid större affärer, av den anledning att det kan påverka börskursen.

2019 lämnade Kristoffer Olsson klubben för spel i Ryssland i en affär som uppgavs kosta 50 miljoner kronor. Då granskades klubben av Finansinspektionen för att för sent gått ut med informationen om förhandlingarna.

Nu vill man undvika att hamna i samma situation igen. Därför meddelar man i ett pressutskick att klubben förhandlar med holländska Groningen om en försäljning av anfallaren Paulos Abraham.

I en intervju med Fotbollskanalen uttalar sig AIK:s styrelseordförande Robert Falck om pressmeddelandet.

– Indirekt handlar det ju om det (att man inte vill hamna i samma situation igen). Nu ska vi verkligen sköta oss till punkt och pricka och en del i det är att bekräfta att vi förhandlar helt enkelt, säger Falck.

AIK:s finansdirektör Håkan Strandlund kommenterar vad som krävs för att en förhandling ska bekräftas av klubben.

– Det är svårt att säga eftersom det är från fall till fall. Man ska göra en bedömning om hur det påverkar vår börskurs, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter på frågan om 5 miljoner kronor är tillräckligt mycket för att bekräftas:

– Min bedömning är att 5 miljoner kronor inte kommer påverka vår börskurs på något sätt.

Enligt Aftonbladet kostar Paulos Abraham Groningen 30 miljoner kronor.

Tidigare i dag skrev den holländske journalisten Stefan Bleeker, som arbetar för RTV Noord, att Feyenoord kan kapa värvningen av Abraham. Den holländska storklubben har gett sig in i dragkampen i sista stund.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com