Foto: Peter Arvidson/Bildbyrån

AIK bekräftar - Djoseph Bangala lämnar för Parma

Publicerad: 2021-01-30 16:38 Allsvenskan

AIK:s 15-årige jättelöfte Djoseph Bangala lämnar nu för den italienska klubben Parma. Det bekräftar klubbens akademichef Johannes Wiklund.

Djoseph Bangala, 15, lämnar AIK:s akademi för den italienska klubben Parma. Hans agent Stefano Sem har redan publicerat en bild på Bangala i Parmas tröja.

Nu bekräftar även klubbens akademichef Johannes Wiklund att talangen flyttar till Italien. Bangala var och provtränade med klubben innan jul.

–  Han har bevisligen gjort det så bra att han kan komma tillbaka på permanent basis, samtidigt som de har haft en dialog, säger Wiklund till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Han är tidigt utvecklad fysiskt och är en akademiskolad spelare. Han är relativt bolltrygg i de momenten han tar sig för och i den spelstilen han har. Han är även relativt offensivt balanserad. Han har fostrats som anfallare eller forward, men under senaste åren har vi tagit ner honom lite i planen, som innermittfältare, men även med utgångspunkt på en kant. I grund och botten är det en offensivt balanserad spelare. 

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com