Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Officiellt: Martin Olsson klar för BK Häcken

Publicerad: 2021-01-30 13:25 Allsvenskan

Den svenske landslagsbacken Martin Olsson, 32, lämnar Helsingborgs IF för spel i allsvenska toppklubben BK Häcken.

BK Häcken bekräftar på sin officiella hemsida att Martin Olsson är klar för klubben.

32-åringen ansluter från Helsingborgs IF som bosman och har signerat ett kontrakt över 2022.

– Jag tvekade om att lämna Helsingborg, där jag växte upp och jag kände ett ansvar som lagkapten att vara kvar men när Häcken kom in i bilden sa magkänslan att det var rätt. Här har jag en chans att spela bra fotboll och ta en plats i toppen av Allsvenskan, säger Olsson till hemsidan.

Landslagsbacken hoppas bli uttagen till sommarens EM.

– Definitivt – i startelvan. Jag har pratat med Janne och han sa att jag skulle välja den klubb jag kände bäst för. Jag hade bra erbjudanden utomlands men kände att det var bäst att stanna i Sverige, för att de har mer koll då men även för att jag känner att tempot är bra här. Jag ska bara njuta och spela bra fotboll, så får vi se vad som händer, säger Olsson.

Häckens sportchef Martin Ericsson är givetvis nöjd med prestigevärvningen.

– I Olsson får vi en rutinerad landslagsspelare som kan komma in och prestera direkt. Det här är en viktig värvning för klubben och vi är glada att Olsson valde oss i konkurrens med flera andra europeiska klubbar, säger han och fortsätter:

– Martin kommer att stärka ett redan starkt försvar och han kommer dessutom bidra med trygghet till våra unga offensiva spelare framför. Adjoumani, som anslöt till oss i veckan, kommer få se och lära av en rutinerad vänsterback, vilket vi tror kan vara väldigt bra på sikt.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com