Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Officiellt: Linus Hallenius bryter med IFK Norrköping

Publicerad: 2021-01-29 10:46 Allsvenskan

Den allsvenska toppklubben IFK Norrköping och anfallaren Linus Hallenius väljer att gå skilda vägar.

IFK Norrköping meddelar på sin officiella hemsida att Linus Hallenius, 31, lämnar klubben.

– Efter intensiva försök att hitta lösningar har vi kommit fram till att vi går skilda vägar. Initiativet är uteslutande Linus. Vi har kommit fram till en ekonomisk överenskommelse där Linus gör rätt för sig, säger IFK:s tränare Rikard Norling till hemsidan.

Hallenius, som anslöt i somras, förklarar beslutet att lämna Norrköping.

– Det har varit ett tufft beslut att bryta kontraktet. Jag kom till Norrköping och skulle ge familjen alla förutsättningar att trivas. Vi hittade inte rätt, och det började kännas jobbigt både privat och sportsligt i höstas. Familjen hade det tufft och jag började fundera på om det var rätt plats att vara på. Familjen har flyttat runt för min skull i 13 års tid och jag har två små pojkar och en tredje på gång. Om jag inte känner att fotbollen känns 100 procent rätt, när det är den som styr våra liv, känns det inte rätt, säger han till hemsidan och fortsätter:

– IFK Norrköping är en väldigt stor klubb med en fin tradition och många supportrar – om jag inte är här 100 procent i hjärtat och mentalt känns det inte rättvist mot klubben. Rikard har gjort ett väldigt starkt intryck och jag tror att det kommer bli väldigt bra. Som Rikard säger har jag gjort rätt för mig och jag känner att vi skiljs åt på ett respektfullt sätt. Ibland blir det inte som man tänkt sig, men jag är tacksam för tiden i klubben. Jag har lärt mig mycket och skapat band som kommer finnas kvar. Jag har verkligen försökt göra det här på ett schysst sätt och jag känner att jag gjort rätt för mig. Jag önskar IFK Norrköping all lycka till i framtiden.

GIF Sundsvall har tidigare öppnat för att värva tillbaka sin tidigare skyttekung.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com