Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Toivonen hyllar Sarr: "Avundsjuk på honom"

Publicerad: 2021-01-28 15:03 Allsvenskan

Anfallaren Amin Sarr slog igenom i Malmö FF i fjol. Nu uttalar sig talangen om framtiden - och hyllas av Ola Toivonen.

19-årige Amin Sarr slog igenom i allsvenska storklubben Malmö FF i fjol.

Anfallaren gjorde visserligen bara ett mål och en målgivande passning - men han var en viktig del i Jon Dahl Tomassons lagbygge och fick speltid i 17 allsvenska matcher.

Nu hoppas anfallaren kunna göra ett likartat genombrott som lagkamraten Anel Ahmedhodzic gjorde förra säsongen. Det säger han i en intervju med SportExpressen.

– Denna säsongen är en chans att slå mig in ordentligt i truppen och få mer speltid än förra året. Jag är nöjd med förra säsongen, de matcherna jag fick. Jag hoppas få spela ännu mer denna säsong, säger 19-åringen.

Han betonar hur viktigt det har varit med erfarna lagkamrater bredvid sig.

– Jag lär mig väldigt mycket där. Rutinerna, hur de snackar, hur de förbereder sig inför match. De har varit med länge och vet hur man gör. De vet hur man tar hand om kroppen på bästa sätt och det är mycket sådant jag kan ta lärdom av.

Ola Toivonen, 34, är en av alla rutinerade lagkamrater jämte Amin Sarr. Den tidigare landslagsmannen är imponerad av talangens attityd.

– Framför allt är jag avundsjuk. Att vara 19 år, så mogen och ha de fysiska egenskaperna redan i en 19-årig kropp. Det är imponerande. Han har en fruktansvärd speed som jag tycker att han skulle kunna använda på ett mycket bättre sätt än vad han gör, men det vet han om att jag tycker, säger Toivonen till SportExpressen.

Toivonen återvände till MFF inför förra säsongen och har kontrakt över 2022.

Allsvenskan drar igång den andra helgen i april. MFF möter Hammarby hemma på Stadion i premiären.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com