Foto: Bildbyrån

Officiellt: Hammarby lånar David Accam

Publicerad: 2021-01-28 15:01 Allsvenskan

David Accam återvänder till Allsvenskan. Hammarby IF lånar anfallaren från Nashville SC över den här säsongen.

Hammarby IF bekräftar nu på sin officiella hemsida att David Accam, 30, är klar för klubben.

Han lånas in från Nashville SC över 2021 med option på ett år till.

– David kontaktade mig i höstas och ville göra en omstart i Europa efter sex säsonger i MLS. Att få möjligheten att ta in en kvalitetsspelare som David under de förutsättningarna som vi kommit överens om med Nashville, MLS och David känns fantastiskt bra. Upplägget med lån och optionslösning bygger på att David ska och vill bygga upp sig i en ny och trygg miljö. Hammarby tar ingen risk i detta, utan har endast möjligheter att få in ytterligare spets till en redan väldigt bra trupp, säger Jesper Jansson till hemsidan.

– Jag känner David väldigt bra både som spelare och person, och om vi kan lyfta honom till den nivå han har i sig får vi en kvalitetsspelare som kommer tillföra mycket både på planen och i gruppen. Vi tror att han kan tillföra ytterligare en dimension till vårt offensiva spel, och och vi är övertygade om att han kommer att bidra starkt som förebild för framförallt våra yngre afrikanska spelare. I och med det fördelaktiga avtalsupplägget har vi gott om tid att få David i form, och också att under våren utvärdera den framtida optionen, fortsätter sportchefen.

Accam har även representerat Chicago Fire, Philadelphia Union och Columbus Crew i MLS. Han har även ett förflutet i Helsingborgs IF och Östersunds FK.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com