Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Officiellt: BK Häcken tar över Göteborg FC

Publicerad: 2021-01-28 13:12 Allsvenskan

Nu är det klappat och klart. BK Häcken tar över Damallsvenska laget Göteborg FC. Laget kommer spela under namnet BK Häcken FF.

I går röstade BK Häckens medlemmar ja i ett extrainsatt årsmöte för ett övertagande av de Damallsvenska mästarna Kopparbergs/Göteborg FC.

I dag hade Kopparbergs/Göteborg FC:s möte i samma fråga.

"På dagens årsmöte för Kopparbergs/Göteborg FC valde den befintliga styrelsen att avgå och BK Häckens styrelse valdes till ny styrelse i det som från och med i dag är dotterföreningen BK Häcken FF. Årsmötet beslutade även om stadgeändring som innebär att de befintliga lagen – dam-, F19- och F17-lagen – kommer att spela i gulsvart matchställ.", skriver klubben på sin officiella hemsida.

– Från styrelse, spelare och övriga medlemmar är vi oerhört tacksamma, glada och ödmjuka över att fusionera våra lag in i BK Häcken-familjen. Detta är ett av de mest positiva besluten i svensk fotbollshistoria och vi önskar från KGFC:s avgående styrelse ett stort lycka till, säger den avgående ordföranden Peter Bronsman till klubbens hemsida.

Träningsverksamheten kommer att flyttas till BK Häckens träningsanläggning Gothia Park Academy och matcherna kommer att spelas på Bravida Arena.

BK Häckens klubbchef, Marcus Jodin, kommenterar:

– Det känns fantastiskt roligt att i dag kunna konstatera att vi är den hela förening som vi haft en långsiktig målsättning att bli, med ungdomsfotboll från sex år upp till elitfotboll på både dam- och herrsidan, samt arrangör av världens största ungdomsturnering, Gothia Cup, säger han.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com