Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Sebastian Eriksson: "Nu är jag hemma för gott"

Publicerad: 2021-01-28 11:07 Allsvenskan

Sebastian Eriksson är inne på sin fjärde vända i IFK Göteborg. 31-åringen är dock tydlig med att det inte blir fler övergångar.

Sebastian Eriksson lämnade italienska Genoa och återvände till IFK Göteborg i augusti förra året.

I en intervju med Fotbollskanalen berättar mittfältaren, som även spelat i backlinjen, att han är klar med proffslivet utomlands.

– Nu är jag hemma för gott, på gott och ont för våra fans kanske. Under pandemin var jag oerhört tacksam, överraskad och glad över att få komma ner till Italien igen, men jag blev fast där nere och satt mycket själv. Då kände jag att jag vill bo i Sverige och vara i Blåvitt. Nu blir det inga fler utflykter, säger han till Fotbollskanalen.

– Jag har en familj och jag vill spela i IFK Göteborg. Även om jag precis hade kommit ut igen kände jag att det var rätt att komma hem till Sverige och Blåvitt, och att jag vill vara här nu, fortsätter 31-åringen.

Nyligen blev det klart att förre sportchefen Håkan Mild återvänder till IFK Göteborg - som klubbdirektör. Ett beslut som Sebastian Eriksson välkomnar.

– I stora föreningar är det viktigt med folk som vet vad det handlar om och vet vad det innebär att spela i en klubb som IFK med all historia. Det är inte bara på planen, även utanför planen. Jag tror att det börjar där i en förening som IFK, med vad man vill och vart man vill komma. Jag tror att det är jätteviktigt för Blåvitt att få tillbaka Håkan i den här situationen, säger han till Fotbollskanalen.

Erikssons kontrakt med IFK Göteborg sträcker sig över säsongen 2022.

David Lind
david@fotbolltransfers.com