Foto: Bildbyrån

BK Häcken tackar ja till övertagande av Kopparbergs/Göteborg FC

Publicerad: 2021-01-27 20:27 Allsvenskan

Under onsdagens extra årsmöte röstade medlemmarna i BK Häcken ja till ett övertagande av de Damallsvenska mästarna. Imorgon ska Kopparbergs/Göteborgs medlemmar också rösta.

Det har varit på tapeten sedan strax innan jul och under onsdagens extrainsatta årsmöte kom beskedet från BK Häckens medlemmar.

De tackade ja till ett övertagande av de Damallsvenska mästarna Kopparbergs/Göteborg FC. 455 medlemmar röstade och resultatet blev 416 som röstade för och 35 som röstade mot medan fyra medlemmar röstade blankt.

– Kvällens möte och hela den här processen har visat upp föreningsdemokratin när den är som finast. Vi är oerhört stolta över det engagemang våra medlemmar visat och hur de, oavsett vilken åsikt de haft i sakfrågan, visat stor respekt för varandra och hållit en god ton i diskussionen hela vägen, säger ordföranden Anders Billström till klubbens hemsida.

Imorgon håller Kopparbergs/Göteborg FC årsmöte där deras medlemmar ska rösta kring samma fråga. Anders Billström hoppas på ett positivt besked.

– Nu hoppas vi förstås på ett ja även från GFC:s årsmöte, så vi kan förverkliga detta, säger Billström.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com