Foto: Bildbyrån

Kolbeinn Sigthorsson: "Jag vill att klubben ska vara nöjd med mig"

Publicerad: 2021-01-27 19:27 Allsvenskan

Kolbeinn Sigthorsson presenterades tidigare idag för IFK Göteborg. Nu uttalar sig den isländske anfallaren om sin målsättning i klubben.

Kolbeinn Sigthorsson, 30, kommer nästa säsong att spela för IFK Göteborg i Allsvenskan. Han är efter den misslyckade sejouren i AIK sugen på att revanschera sig. 

Totalt blev det bara fyra mål på 43 tävlingsmatcher i AIK och Sigthorsson hoppas det blir bättre utdelning i blåvitt. 

– Det är väl egentligen upp till någon annan att bedöma, men lite skador stoppade mig i början och sedan finns det en taktisk aspekt också. Det kunde ha blivit annorlunda, jag är ju en attackerande spelare. IFK vill spela med en anfallare som är väldigt delaktig, någon att bygga spelet kring. Jag tror att jag kan dra nytta av det och få ut mina kvaliteter, säger han till Expressen och fortsätter:

– Jag är väldigt glad och lycklig över att vara här, jag är nyfiken på klubben som jag bara hört gott om.

Den 30-åriga anfallaren har redan sina målsättningar inför tiden i IFK Göteborg klara för sig.

– Jag vill att klubben ska vara nöjd med mig, det är nummer ett. Jag vill att klubben och fansen säger ”okej, han är bra, han gör mål och hjälper laget”.  På sikt vill jag spela VM 2022, det är en dröm. Jag är bara 30 år och har mycket mer att ge. Jag vill verkligen lyckas och avsluta med några bra år, säger Sigthorsson.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com