Foto: Line Skaugrud Landevik/Bildbyrån

Agenten: "Fanns utländska bud - men Sigthorsson vill revanschera sig"

Publicerad: 2021-01-27 11:43 Allsvenskan

Den tidigare AIK-anfallaren Kolbeinn Sigthorsson har skrivit på för IFK Göteborg. Nu förklarar agenten Fredrik Risp valet.

Nyheten slog ned som en bomb i morse. Kolbeinn Sigthorsson, 30, har skrivit på för IFK Göteborg.

Den isländske anfallaren, som bröt med AIK tidigare i vinter, ansluter som bosman på ett kontrakt över 2021.

I en intervju med Fotbollskanalen berättar agenten Fredrik Risp, som spelat för IFK Göteborg, om klubbvalet.

– Han har känt att han lite vill revanschera sig från tiden i AIK, där han kände att han inte fick ut maximalt av sin kapacitet. Han kände att han ville vara kvar i Sverige och att Blåvitt är ett väldigt fint alternativ utifrån klubbens historia och att han vet att det är en klubb som siktar mot toppen igen, säger Risp till sajten.

– Utifrån har Blåvitt egentligen varit huvudspåret hela vägen. Det har funnits en del bud från utlandet, från alla möjliga hörn, men han har varit ganska klar med att han vill hålla sig kvar i den norra delen av Europa. Han känner lite revanschlust, fortsätter agenten.

Risp betonar att det inte varit det ekonomiska som styrt Sigthorssons val. Rivaliteten mellan Blåvitt och AIK har man inte tagit hänsyn till.

– Det viktigaste för Kolbeinn är ju att hitta rätt miljö för att komma tillbaka till toppform och där passar Blåvitt bra in. Han har inte haft några funderingar kring just rivaliteten mellan klubbarna, säger agenten till Fotbollskanalen.

Islänningen har tidigare spelat för bland annat AZ Alkmaar, Ajax, Nantes och Galatasaray.

David Lind
david@fotbolltransfers.com
SVERIGES BÄSTA FANTASYSPEL!