Foto: Nicolo Campo/Bildbyrån

Contes besked om Eriksen: "Ingen lämnar Inter"

Publicerad: 2021-01-27 00:05 Italien

Christian Eriksen blev stor hjälte när Inter slog ut Milan i Coppa Italia. Nu meddelar Antonio Conte att dansken blir kvar.

Inter har tidigare meddelat att Christian Eriksen, 28, är uppsatt på transferlistan.

På tisdagskvällen tog han Inter vidare till semifinal i Coppa Italia efter sent avgörande på frispark mot rivalen Milan. Matchen slutade 2-1.

Nu meddelar tränaren Antonio Conte att Eriksen och alla andra spelare blir kvar.

– I en månad har jag nu sagt samma sak: det här är Inter-truppen. Ingen kommer ansluta, ingen lämnar. Jag fortsätter att säga det och ingen verkar tro mig. Vi arbetar med Eriksen på en taktisk nivå för att hitta ett alternativ för Brozovic, eftersom vi inte har någon sådan i truppen, säger han till Rai Sport och fortsätter:

– Christian är en mycket intelligent kille, han har kvalitet, han är en del av projektet och jag är glad att han gjorde det målet. Jag ville verkligen att han skulle ta den (frisparken) eftersom vi alla vet vilken kvalitet han har på fasta situationer. Han är väldigt blyg, så jag hoppas att det här målet kan skaka om honom och få honom att komma ut ur sitt skal. Vi alla gillar honom, han är en bra kille, kanske för bra! Han måste vara mer beslutsam.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com