Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Sundsvall om Hallenius: "Om det är möjligt kommer vi göra allt"

Publicerad: 2021-01-26 15:55 Superettan

Linus Hallenius kan bryta sitt avtal med IFK Norrköping. I så fall kommer GIF Sundsvall stå redo med ett kontraktsförslag.

Rikard Norling medgav tidigare i dag att Linus Hallenius, 31, kan lämna IFK Norrköping.

– Det pågår en process där vi för en dialog. Så är det men det är inget nytt att rapportera. Vi kommer göra det så fort vi...det vi snackar om är inte veckor utan snart. Att vi ska komma fram till någon form av väg framåt, sa tränaren till NT-sporten.

SportExpressen rapporterade därefter att Hallenius och Norrköping förhandlar om att bryta avtalet i förtid. Detta då 31-åringen vill flytta hem till Sundsvall.

I en intervju med Fotbollskanalen berättar Urban Hagblom, sportchef i GIF Sundsvall, att det ännu inte finns kontakt med Hallenius. Men det kan ändras snart.

– När vi väl vet förutsättningarna får vi ta den diskussionen med Norrköping och Linus. Den dagen får man ta då och man får också se då om Gif Sundsvall har de möjligheterna (att ta in Hallenius). Det är inte så enkelt i dagens läge, men det är klart att när det är möjligt kommer vi i Sundsvall göra allt för att göra det möjligt, säger han till sajten.

Hagblom menar att han inte läst nyheten om Hallenius möjliga uppbrott.

– Jag har inte läst eller sett något, men vi måste självklart undersöka frågan, säger han till Fotbollskanalen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com