Foto: John Sibley/Bildbyrån

Tammy Abraham: "Det kommer lossna för Timo Werner"

Publicerad: 2021-01-26 15:40 England

Timo Werner har haft problem med målskyttet de senaste månaderna. Nu får han uppmuntrande stöd från lagkamraten Tammy Abraham.

Chelseas tyske nyförvärv Timo Werner, 24, fick en fin start på äventyret i London med åtta fullträffar innan november.

Men sedan dess har det gått desto tyngre för anfallaren.

Werner har bara hittat nätet en gång på sina 16 senaste framträdanden - och det kom i FA-cupen mot division 3-laget Morecambe.

Nu får han sympatiskt stöd från anfallskollegan Tammy Abraham, 23.

– Det är aldrig lätt att vara en ny spelare som kommer in i Premier League. Jag hade mina bekymmer förra säsongen där jag gick ett par matcher utan att göra mål själv, så jag vet vilket tryck som följer med det, säger anfallaren till Chelseas officiella hemsida och fortsätter:

– Du måste bara fortsätta att komma in i rätt områden och placera dig själv där ute. En sak jag älskar med Timo (Werner) är att han även i svåra tider alltid jobbar stenhårt. Han är en toppspelare och det är alltid bra att ha dessa spelare runt sig. Som anfallare måste du bara fortsätta springa och sätta dig själv i dessa positioner. Det kommer lossna för honom.

Timo Werner har gjort fyra mål i ligan den här säsongen. Anfallarens kontrakt med Chelsea är skrivet till och med sommaren 2025.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com