Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Granqvist talar ut om sin och Olssons framtid

Publicerad: 2021-01-26 15:03 Allsvenskan

Helsingborgs spelande sportchef Andreas Granqvist gör framsteg i kampen om comeback. Han hoppas samtidigt på ett snart besked från Martin Osson.

Andreas Granqvist, 35, spelade bara en allsvensk match för Helsingborgs IF förra säsongen. Skadeproblem stoppade honom.

I en intervju med HD.se berättar mittbacken om sin status.

– Det känns ganska bra tycker jag. Jag är fortfarande inte i full träning men jag tar steg för varje dag som går och feedbacken jag får från medicinska är positivt. Nu stegrar vi träningarna och annan typ av motorik och rörlighet på plan. Sen tar jag en dag emellan i gymmet för att bygga upp uthållighet och styrka i muskulaturen runt ljumsken. Det gäller att hitta den variationen så att jag inte överbelastar mig på plan, säger han.

Veteranen hoppas på comeback.

– Fysiskt känner jag mig i riktigt bra trim. Jag har varit med på alla löp- och gympass med laget. Sen är det svårt att säga exakt var jag står fotbollsmässigt eftersom jag inte varit med på alla träningar hundra procent, säger "Granen" till HD.se.

Helsingborgs spelande sportchef kommenterar även status på Martin Olsson - som man fortfarande hoppas förlänga med.

– Vi hoppas kunna ha en dialog med dem innan cupen drar igång för att se åt vilket håll det lutar. Kan vi inte ta ett beslut redan då får de träna vidare. Jag känner mig trygg med att tränarteamet kommer kunna ta ett beslut, säger "Granen" till HD.se.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com