Foto: Ciro De Luca/Bildbyrån

Svenska bolaget om intresset för Inter: "Tittar på många affärer"

Publicerad: 2021-01-26 14:17 Italien

Det svenska investmentbolaget EQT uppges intresserade att köpa aktier i storklubben Inter. Nu uttalar sig bolagets vice vd om spekulationerna.

Enligt uppgifter från affärstidningen Financial Times är det svenska investmentbolaget EQT intresserade av att köpa aktier i den italienska storklubben Inter.

Tidningen rapporterar att BC Partners är favorit att köpa Inter, men att svenska bolaget EQT även ska vara aktuella.

Nu uttalar sig bolagets vice vd och COO, Casper Callerström, i en intervju med Fotbollskanalen - om det påstådda Inter-intresset.

– Jag kan tyvärr inte kommentera enskilda rykten, men jag kan säga så här: Vi tittar på väldigt många affärer, men det är mindre än tio procent av dem som de facto blir investeringar för oss. Sedan får du gör matematiken själv om troligheten i det här, säger Callerström och fortsätter:

– Jag tror generellt sett, om man ser idrott som en nöjesindustri, att den kommer att fortsätta att växa. Vi har en del investeringar i så att säga bakomliggande bolag, som levererar tekniker och andra saker. Det är en utveckling som vi tror kommer att fortsätta, men att sedan gå därifrån till de facto att investera i klubbar är ett längre steg, säger han till Fotbollskanalen.

Inter värderas till 9 miljarder kronor, enligt affärstidningen Financial Times.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com