Foto: Dave Winter/Bildbyrån

Neville och Sutton eniga - en tidsfråga innan Tuchel också får sparken

Publicerad: 2021-01-26 10:55 England

I går sparkade Chelsea sin manager Frank Lampard. Han var ännu ett offer för klubbens rekryteringsmetoder, menar Gary Neville och Chris Sutton.

Frank Lampard fick i går lämna sitt uppdrag som manager för Chelsea - efter 18 månader i klubben.

Nu uttalar sig tidigare spelarna - och experterna i brittisk tv - Gary Neville och Chris Sutton om Chelseas rekryteringsmetoder.

– Han är det senaste offret för Chelseas ryska roulette. Det är 52 dagar sedan Chelsea var i topp av Premier League och 49 dagar sedan de gick 17 matcher obesegrade i alla tävlingar. Sedan dess har Roman Abramovitj (Chelseas ägare) kommit till slutsatsen att Frank (Lampard) inte duger. Det är en hänynslös klubb, säger Chris Sutton till Daily Mail.

Gary Neville håller med:

– Det är Chelsea och det är sånt som Chelsea gör. Lampard är inget offer för dåliga insatser som manager, han är bara någon som utsatts för Chelseas metoder att anställa och avskeda managers, säger han till Daily Mirror.

Båda två tror att Thomas Tuchel - som har pekats ut som huvudkandidat att ta över Chelsea efter Lampard - kommer gå samma öde till mötes.

– Tuchel kommer utsättas för exakt samma regler. Vi kommer prata om hans avgång om 18 månader också, det är jag säker på, säger Neville.

Chris Sutton fyller i:

– Tuchel är ingen ja-sägare. Han har hamnat i osämja med tidigare arbetsgivare. Jag förväntar mig att det här slutar i tårar också.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com