Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Elfsborg om Ahmed Qasem: "En oerhört intressant spelare"

Publicerad: 2021-01-25 22:15 Allsvenskan

Ahmed Qasem jagades av flera klubbar i och utanför Sverige. 17-åringen valde Elfsborg - som tror stenhårt på jättetalangen.

Ahmed Qasem, 17, fick sitt genombrott i Ettan Södra med Motala AIF förra säsongen.

Jättetalangen är nu klar för allsvenska IF Elfsborg. Stefan Andreasson är mycket nöjd med värvningen.

– Det är viktigt att ha en identitet. Till det kommer de största talangerna i Sverige, och där är Qasem. Det har funnits många, Jesper Karlsson, Victor Claesson, det går att nämna många - men det är klart att det är en oerhört intressant spelare som vi ser potential i, säger klubbchefen till Fotbollskanalen.

– Vi har en erkänt bra miljö för spelare att utvecklas i och ta steg för att tillslut kunna vara med i A-laget, och sedan ta steget ut i Europa. Tränare och spelare ihop som jobbar, och så har vi en miljö i klubben som är positiv för spelarna, fortsätter Andreasson.

Elfsborgs lagkapten Sivert Heltne Nilsen jagas samtidigt av norska SK Brann. Men även en belgisk klubb uppges vara ute efter mittfältaren.

– Jag kommenterar inga namn och klubbar. Den här tiden (när transferfönstret är öppet) är en process, man ska lägga ett pussel. Vi jobbar tryggt med personer och klubbar som vi tror kan hålla det på en seriös nivå, annars blir det en riktig cirkus av det hela. Det är meningslöst att prata om vad man tror, säger Andreasson till Fotbollskanalen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com