Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Sundsvall och Chievo i Fifa-tvist - om övergången av Jonathan Morsay

Publicerad: 2021-01-25 15:54 Superettan

För ungefär ett år sedan värvade Serie B-klubben Chievo Jonathan Morsay från GIF Sundsvall. Men italienarna har inte betalat fullt ut - och nu går ärendet till Fifa.

Mittfältaren Jonathan Morsay, 23, såldes för ungefär ett år sedan av GIF Sundsvall till Serie B-klubben Chievo.

Men ännu har inte samtliga pengar dykt upp på "Giffarnas" konto - och därför har man tagit ärendet vidare till Fifa (Internationella Fotbollsförbundet).

I en intervju med Fotbollskanalen berättar nu Sundsvalls sportchef, Urban Hagblom, att man ligger i tvist med Chievo gällande betalningen för Morsay.

– Vi har ju en dialog med Jonathan, som är en gammal spelare hos oss, men vi har inte haft en dialog kring en eventuell transfer. Chievo är skyldig oss en stor summa pengar fortfarande, så vi har inte haft den dialogen med Chievo överhuvudtaget. Vi håller på att försöka få in betalningar för transfern, då det är en stor summa som är obetalt. Det ärendet ligger nu hos Fifa, säger han och fortsätter:

– Det är stora belopp för oss. Det är inget miljonbelopp, men nästan.

På frågan varför Chievo inte betalar den överenskomna summan, svarar Sundsvalls sportchef följande:

– De har inte sagt något. Från början var det en covid-19-pandemi som drabbade oss alla och inte minst fotbollsbranschen. Det har varit brist på ekonomi. De har lovat att betala, men det har inte kommit in några pengar. Det är väl en strategi de har antar jag, säger han till Fotbollskanalen.

Jonathan Morsay har fått begränsat med speltid i Italien den här säsongen och mittfältaren har tidigare medgett att han vill lånas ut. En comeback i Sundsvall skall inte vara aktuell.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com