Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Malmö FF talar ut om marknaden - och Jimmy Durmaz

Publicerad: 2021-01-24 22:33 Allsvenskan

Daniel Andersson förklarar varför Malmö FF inte varit särskilt aktiva på transfermarknaden så här långt.

Pandemin har påverkat de flesta ekonomier, inte minst inom fotbollen.

Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF, förklarar för Sydsvenskan varför många klubbar är försiktigare på transfermarknaden.

– Det är inte lika mycket affärer som det brukar vara. Jag tror det beror på att de allra flesta klubbarna vill ha ordentligt betalt för sina spelare även om det är svåra tider, likadant är det med spelarna själva. Det finns en försiktighet i systemet och så händer det inte så mycket. Än så länge märker man inte av någon rea på spelare, åtminstone inte på dem som fortfarande är attraktiva, säger han.

– Många ligor i Europa startade lite senare än vanligt och kör på under vintern istället för att göra uppehåll. Det är inte så så att man spelat en halv säsong och så pausar man och ser över truppen, fortsätter Andersson.

Malmö FF har så här långt haft ett lugnt fönster.

– Vi har lite olika funderingar såklart, men hittills har vi inte hittat någon på någon position som vi känner är hundra procent rätt för oss, säger sportchefen till Sydsvenskan.

Jimmy Durmaz, som just nu är i Fatih Karagümrük på lån från Galatasaray, är en spelare som ständigt kopplas ihop med MFF.

– Klart det finns kontakt med Jimmy, sedan har han varit väldigt tydlig med att han ska vara ute ett tag till. Jag tror inte att Malmö FF:s supportrar ska ha för stora förhoppningar på Jimmy Durmaz i det här fönstret i alla fall, säger Daniel Andersson till Sydsvenskan.

David Lind
david@fotbolltransfers.com