Foto: Albert Gea/Bildbyrån

Förre agenten sågar Todibo: "Trodde han var en superstjärna"

Publicerad: 2021-01-24 16:17 Spanien

Barcelonas mittback Jean-Clair Todibo är utlånad till Benfica. Nu kritiseras fransmannen av sin tidigare agent.

Barcelona värvade mittbacken Jean-Clair Todibo, 21, från Toulouse i januari 2019. Ett år senare lånades fransmannen ut till Schalke, men gjorde inte något större avtryck.

Den här säsongen är Todibo utlånad till Benfica, där han inte heller har fått fart på sin karriär.

I en intervju berättar Bruno Satin att han inte längre företräder Todibo, som enligt honom inte har den rätta mentaliteten för att ta nya kliv i sin utveckling.

– Vi är nöjda med arbetet som tog honom till Barcelona, men jag tar inte längre hand om hans intressen. Han är en svår karaktär, han lyssnade aldrig på råden som (Eric) Abidal, som var sportchef, gav honom, säger Satin till Calciotoday.

– Klubben trodde på honom, men Todibo trodde att han redan var en superstjärna. Därför gick hans äventyr i La Liga inte bra. Han har stora kvaliteter, men det han saknar är ödmjukhet, fortsätter han.

Vidare säger Satin att en mindre klubb vore "idealisk" för Todibo, som har alla attribut för att bli en bra spelare.

– Det är upp till honom. Han har fysiska och atletiska kvaliteter, han har allt för att lyckas. Men det är hans psyke som måste förbättras. Han måste hitta rätt koncentration, säger agenten och fortsätter:

– Det finn spelare med mindre talang än honom men som ändå har lyckats. Han måste vilja lära sig mer och inte känna sig som ett fenomen. Än idag har han inte förstått hur det fungerar och människorna nära honom hjälper inte till. Det tycker jag är synd.

Benficas tränare Jorge Jesus har tidigare uttryckt att Todibo inte är redo för spel.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com