Foto: AC Milan

Pioli: "Mandžukić är redo och kan spela med Ibrahimovic"

Publicerad: 2021-01-22 16:24 Italien

Mario Mandžukić skrev nyligen på för Milan. Stefano Pioli menar att kroatens startsträcka är kort och ser inga problem med att para ihop honom med Zlatan Ibrahimovic.

Den kroatiske anfallaren Mario Mandžukić, 34, har varit utan klubb sedan i somras.

I dagarna skrev han på för Milan och kan göra sin debut redan i morgon när Atalanta kommer på besök.

– Mario har passat in bra omedelbart. Han har redan arbetat i Italien och har en modern, europeisk mentalitet. Det fanns inga problem med att komma in i gruppen och det har verkligen varit positivt. Fysiskt sett tycker jag att han är väldigt bra. Han har inte spelat på länge men han anslöt laddad, ivrig och beslutsam, säger Stefano Pioli enligt Football Italia.

– Det finns två sätt att gå; antingen håller jag honom utanför i tre till fyra veckor för att nå förutsättningarna, eller så accelererar jag och lägger honom på planen för att hitta rytmen. Jag väljer det senare, han mår bra och är redo att bli uttagen i morgon, fortsätter tränaren.

Det har snackats om att Mandžukić plockats in för att avlasta Zlatan Ibrahimovic. Men Pioli tror att de kan spela ihop.

– Jag tror det och jag tror att det kommer vara en möjlighet. Men Mario har precis kommit och han måste hitta sin rytm, men det är en möjlighet, säger tränaren och fortsätter:

– Jag tror att han även har anlänt för att spela med Zlatan. Sedan kommer situationerna att avgöra dessa val, jag är öppen för alla lösningar för att ge giltiga alternativ.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com