Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Jiloan Hamad öppnar för allsvensk återkomst

Publicerad: 2021-01-22 14:11 Utlandsproffs

Jiloan Hamad känner sig färdig i kroatiska HNK Gorica och lämnar senast i sommar. Då kan det bli en flytt tillbaka till Allsvenskan.

Jiloan Hamad, 30, sitter på ett utgående kontrakt. Nu berättar han för Fotbollskanalen att tiden i Kroatien snart är över.

– Jag hade ett möte med sportchefen innan han drog till Hajduk Split. Då ville han att jag skulle förlänga. Vi pratade om framtiden och hur jag ser på det. Vill jag lämna? Vill jag vara kvar? I sommar har jag varit här i drygt två säsonger och det viktigaste är att klubben tar sig till Europa, men det känns lite som att oavsett vad har jag gjort mitt här. Det har jag känt och sa det till sportchefen, säger han.

Kontraktet med HNK Gorica löper ut i sommar, men det är inte helt uteslutet med en flytt redan den här månaden.

– Om något bra dyker upp redan nu i vinter så är det klart att jag funderar. Jag kan lämna och sitter på en stor lön för den här klubben. Vi hade kunnat lösa att jag kan lämna om jag vill. Samtidigt har klubben inte pushat mig att göra det, säger Hamad till Fotbollskanalen.

Hamad utesluter inte att det blir en ny sejour i Allsvenskan.

– Jag vet faktiskt inte vad nästa steg blir om jag ska vara ärlig. Hemma är hemma och det är klart att det varit nice att komma hem. Men vilken klubb det blir vet man inte. Som spelare kan man inte ta något för givet. Bara för att du gjort något bra i en klubb tidigare betyder inte det att alla dörrar är öppna. Man får se vad som passar bäst och man ska inte ta saker och ting personligt. Jag kollar och är öppen för allt. Jag får helt enkelt se hur det blir, säger han till Fotbollskanalen.

Den offensiva yttern har representerat Malmö FF och Hammarby IF i Allsvenskan. Han är samtidigt uppvuxen i Örebro och har tidigare öppnat för Örebro SK.

Hamad vill dock inte säga vilken klubb han mest är sugen på, om han flyttar hem.

David Lind
david@fotbolltransfers.com