Foto: Alberto Lingria/Bildbyrån

Weah: "Ibrahimovic är en ledare och inspirationskälla"

Publicerad: 2021-01-22 09:22 Utlandsproffs

Milans tidigare skyttekung George Weah är imponerad av Zlatan Ibrahimovic och passar på att berömma svenskens ledaregenskaper.

Zlatan Ibrahimovic, 39, fortsätter att imponera i Italien. Den svenske stjärnan gjorde båda målen när Milan slog Cagliari med 2-0 i måndags.

Anfallaren har nu gjort tolv mål på sju starter (och ett kort inhopp) i Serie A den här säsongen. Milan toppar ligan.

I en intervju med Gazzetta dello Sport hyllas nu Zlatan av Milans tidigare skyttekung George Weah.

– En stark och självsäker typ, har kvalitéer som fångar ögat omedelbart. Men bakom denna image finns det så mycket mer: han är en som arbetar hårt och är alltid 100 procent fokuserad på sitt yrke. Jag är glad över att Milan tagit tillbaka honom, för han kan vara väldigt användbar för klubben i arbetet med de unga, för killarna i både seniorlaget och Primavera har ett föredömligt exempel och inspirationskälla i honom, säger han till tidningen enligt pianetamilan.it.

– En som de kan beundra och se som en ledare som kan leda dem. Det är det bästa exemplet en ledare kan ge, jag är glad för hans skull. Åldern? Spelar ingen roll. Jag tänker på två exempel, Pietro Vierchowood och Franco Baresi, två som spelade på en väldigt hög nivå upp till nästan 40 års ålder. Och sedan självklart (Paolo) Maldini själv. Om du arbetar hårt, behåller din passion och fortsätter ha roligt på planen så försvinner åldern, fortsätter Weah.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com