Foto: Bildbyrån

Officiellt: Marco Lund klar för IFK Norrköping

Publicerad: 2021-01-21 16:08 Allsvenskan

Filip Dagerstål är på väg bort från IFK Norrköping. Nu har klubben gjort klart med den danske mittbacken Marco Lund - som ansluter i sommar.

IFK Norrköping meddelar på sin officiella hemsida att Marco Lund är klar för klubben. Han ansluter dock först den 1 juli.

– Jag vet att IFK Norrköping har haft ögonen på mig ett tag och det känns stort få komma till klubben. Det är en klubb som vill vara i toppen och jag har hört att fansen är fantastiska. Jag är väldigt glad över att det äntligen är klart och att jag ska få spela i IFK Norrköping, säger 24-åringen till hemsidan.

Lund ansluter från Odense BK när hans avtal löper ut. Kontraktet med Norrköping sträcker sig över 2024.

– Med Marco Lund får vi erfarenhet, kvalitet och stabilitet över tid. Marco har trots sin unga ålder varit med länge och spelat på toppnivå i Danmark, och han kommer att kunna bidra direkt när han ansluter, säger Rikard Norling till hemsidan.

– Med Marco Lund, Linus Wahlqvist, Finnur Tómas Pálmason, Henrik Castegren och Oliver Stefánsson har vi en fin balans i försvarslinjen, fortsätter tränaren.

Norrköpings chefsscout Stig Torbjörnsen är också nöjd.

– Det är en spelare som jag har kollat på ganska många gånger i Danmark. Marco är i en bra ålder och han är snabb, bra med båda fötterna, har bra fysik och han har gått lite under radarn. Jag ser Rasmuspotential i honom, säger han.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com