Foto: Bildbyrån

Rhys Williams: "Ingen visste vem jag var"

Publicerad: 2021-01-21 12:05 England

Efter skador på flera nyckelspelare i Liverpools backlinje har juniorerna fått chansen. Mittbacken Rhys Williams, 19, är en av dem som tagit den.

I oktober skadade Liverpools försvarsjätte Virgil van Dijk, 29, knäet - i en duell med Evertons målvakt Jordan Pickford.

Bara några veckor senare åkte nästa mittback på en allvarlig knäskada. Joe Gomez, 23, tvingades till operation och har även han varit indisponibel sedan dess.

I stället fick Liverpool luta sig mot juniorerna. I en längre intervju med Goal talar nu Rhys Williams, 19, ut om den händelserika utvecklingen på karriären.

– Det har varit helt galet, ingen visste vem jag var. Det här är varje barns dröm, inte sant?, säger talangen och fortsätter:

– Jag försöker göra mitt bästa varje gång jag får chansen att sätta på mig tröjan. Jag måste bara fortsätta jobba hårt och bevisa att jag förtjänar chansen.

I december fick mittbacken göra sin Premier League-debut, hemma på Anfield mot Tottenham.

– Jag fick reda på det på matchdagen. Jag började svettas, jag ska inte ljuga. Men det var en bra debut. Jag försökte bara spela enkelt, säger han.

Rhys Williams signerade ett långtidskontrakt med Liverpool i höstas.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com