Foto: Bildbyrån

Örebro SK talar ut om Skovgaard - och provspelande Krutzen

Publicerad: 2021-01-21 10:36 Allsvenskan

Örebro SK är på jakt efter en ny mittback då Axel Kjäll inte är särskilt hoppfull om att få tillbaka Andreas Skovgaard.

Den danske mittbacken Andreas Skovgaard, 23, tillbringade förra säsongen i Örebro SK på lån från Heerenveen.

Axel Kjäll har tidigare uttryckt en förhoppning om att få tillbaka Skovgaard. Men så ser det inte ut att bli.

– Min känsla är att det blir tufft men det är fortfarande inte så att han har gått vidare till en annan klubb, säger ÖSK-managern till Nerikes Allehanda.

Just nu testar ÖSK en annan mittback. Det handlar om holländaren Daniel Krutzen, som spelat för Forge FC i Kanada senaste tiden. Hans spelstil är inte särskilt lik Skovgaards.

– Ja, deras fysik skiljer sig åt men vi har inte gått efter en Skovgaard-mall in i vårt lag. Det är klart att det är bra om vi hittar en vänsterfotad mittback men det kan också vara att han är högerfotad och har andra egenskaper. Det är ett plus om man kan använda sin vänsterfot i speluppbyggnaden men det utesluter inte allt annat, säger Kjäll till NA.

Krutzen var förra säsongen bäst i ligan på brytningar, näst bäst på luftdueller och den som slog näst flest passningar. Detta lockade ÖSK, skriver NA.

– Vi saknar vänsterfotade mittbackar. Det här är en spelare som vi har haft under luppen under en månad sedan säsongen slutade. Anledningen till det är tre, nummer ett så skapade han sig lite intresse när han blev framröstad som en av de bästa spelarna i Kanada, det andra är när vi började titta på hans egenskaper. Han har en bra vänsterfot, är ganska stark i luften även om han är ganska kort men framförallt så är hans spelförståelse en bra egenskap. Det tredje är att han är i en spännande ålder och att det känns som att han är på framåt i sin karriär, säger Kjäll till tidningen.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com