Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Edin Hamidovic: "Jag har alltid haft en dröm om att bli utlandsproffs"

Publicerad: 2021-01-21 09:21 Utlandsproffs

Edin Hamidovic, 27, har lämnat Jönköpings Södra för turkiska andraligaklubben Ankara Keçiörengücü. Nu talar anfallaren ut om flytten.

Edin Hamidovic gjorde 26 mål på 54 matcher i Superettan för Jönköpings Södra. Efter förra säsongen förlängde han inte avtalet.

Istället valde anfallaren att skriva på för Ankara Keçiörengücü, som huserar i turkiska andraligan, i förra veckan.

I en intervju med Jönköpings-Posten talar 27-åringen ut om sin övergång.

– Jag ska inte klaga. Jag fick uppleva värmen direkt när jag kom hit, vi var på träningsläger i Belek, men nu är vi tillbaka i Ankara och här är det nästan lika kallt som i Sverige, säger Hamidovic till tidningen.

– Klubben har haft koll på mig sedan i somras och följt min situation. När mitt kontrakt med J-Södra gick ut var de väldigt angelägna om att få ner mig hit, fortsätter han.

Hamidovic förklarar varför det inte blev någon förlängning med J-Södra.

– Jag kände någonstans att jag behövde en ny utmaning. Min dröm var att ta upp klubben i staden där jag har vuxit upp. Jag var nära två gånger och jag kände lite nu att jag har gjort mitt där för tillfället. Men jag är oerhört tacksam över min tid i J-Södra och klubben betyder oerhört mycket för mig. Jag kommer definitivt att följa laget framöver, säger han till JP.

27-åringen betonar samtidigt att det inte var ett svårt val att skriva på för Ankara Keçiörengücü.

– Det var en helhet. Ligan är väldigt bra och klubben vill uppåt. Vi ligger sjua nu, lag 1-2 går upp direkt och lag 3-6 spelar play off. Det är superproffsigt här nere och det är grymt bra faciliteter. Hela staben kring laget och allt är otroligt bra. Det bor fem miljoner i Ankara så det blir miljöombyte och en ny utmaning. Jag har alltid haft en dröm om att bli utlandsproffs så jag ville testa, säger han till JP.

Hamidovic har tidigare representerat GAIS, Husqvarna FF och Skövde AIK.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com