Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

IFK Norrköping fortsätter samarbetet med IF Sylvia

Publicerad: 2021-01-20 16:09 Allsvenskan

2013 inledde IFK Norrköping ett samarbete med grannklubben IF Sylvia, som huserar i Ettan Norra. Nu fortsätter det även 2021.

IFK Norrköping har i flera säsonger matchat unga talanger i IF Sylvia. Nu fortsätter samarbetet.

– Samarbetet inleddes 2013 i syfte att få fram fler spelare till IFK Norrköpings A-lag, och det har visat sig vara ett oerhört framgångsrikt koncept för att producera fler elitfotbollsspelare, säger Patrik Jönsson, IFK Norrköpings styrelserepresentant för utbildning och ungdomsfrågor, till hemsidan.

– Våra ungdomsspelare får längre tid på sig att utvecklas och etablera sig för att nå elitnivå. Det är ett samarbete som vi är stolta över och fortsätter värna om i syfte att bli Sveriges främsta idrottsklubb, fortsätter han.

Genom åren har Norrköping plockat upp flera spelare från Sylvia som lyckats i Allsvenskan.

– Några lyckade exempel är Christoffer Nyman, David Mitov Nilsson, Tesfaldet Tekie, Henrik Castegren, Kristoffer Khazeni och Ken Sema. Ken tog en annan väg än de andra, men Sylvia var bryggan vidare ut i världen och proffsfotbollen vilket vi är riktigt stolta över, säger Linus Änghede till hemsidan.

Norrköpings nye tränare Rikard Norling ser också fram emot att samarbetet fortskrider.

– Det ska bli spännande att under året vara delaktig i talangarbetet tillsammans med Adnan, Linus och tränarteamet i Sylvia. Det har bevisligen varit framgångsrikt över tid med tanke på alla duktiga fotbollsspelare som Linus gett exempel på. Tillsammans med Kim Hellberg kommer jag att arbeta för att samarbetet ska fortsätta blomstra, säger han.

David Lind
david@fotbolltransfers.com