Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Sema: "Norling är speciell och flummig - på ett bra sätt"

Publicerad: 2021-01-19 23:53 Allsvenskan

IFK Norrköpings mittfältare Maic Sema gillar det han hittills sett av nye tränaren Rikard Norling och ser fram emot säsongen.

Jens Gustafsson har lämnat. Rikard Norling har anlänt. Stora förändringar är dessutom att vänta i truppen.

Det kan bli ett helt annat IFK Norrköping till kommande säsong. Maic Sema berättar nu om sina tankar om Norling.

– Intressant. Det är någon man stött på som motståndare till lagen han haft, men jag känner inte honom personligen. Man är nyfiken och intresserad hur det kommer bli. Vilka förändringar det blir, säger han till NT-sporten.

Sema utvecklar om sin syn på Norling.

– Vinnare skulle jag säga. Speciell och flummig typ skulle jag säga – på ett bra sätt, ha ha ha. Jag tycker han har kommit in och verkligen satt sin stämpel med kravsättning direkt och vad han förväntar sig. Vad vi gör och vad vi gör det för. Han är väldigt, väldigt noga med att få spelarna att förstå vad han menar, säger han till NT-sporten.

32-åringen hymlar inte om att han inte är nöjd med den speltid han fått sedan ankomsten till Norrköping. Sema hoppas dock att 2021 blir hans år.

– Målet är att spela som tia, det är det jag kommer kämpa för. Jag vet att vi har bra spelare och bra konkurrens i laget, men gör man det bra så får man chansen. Då gäller det att ta den. Det är en inspirerande konkurrens. Vi är IFK Norrköping. Vi vill vara ett topplag. Då krävs det att vi har duktiga fotbollsspelare, säger han till NT-sporten.

Sema spelade bara tio allsvenska matcher förra säsongen, varav en från start.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com