Foto: Per Friske/Bildbyrån

Officiellt: Håkan Mild blir klubbdirektör i IFK Göteborg

Publicerad: 2021-01-19 11:00 Allsvenskan

Håkan Mild återvänder till IFK Göteborg. Den tidigare landslagsmittfältaren ersätter Max Markusson som klubbdirektör.

IFK Göteborg håller just nu en presskonferens. Dagens stora nyhet är att tidigare sportchefen Håkan Mild återvänder.

Han ersätter Max Markusson som klubbdirektör. Mild har senaste åren arbetat som fotbollsexpert för Radiosporten.

– Vi tackar Max för det värdefulla arbete han har gjort för att utveckla och omstrukturera IFK Göteborg. En stabil grund har skapats där vi har anpassat verksamheten för framtidens möjligheter och utmaningar. Detta innebär samtidigt att vi går in i en ny fas och tillsammans med Max ser vi detta som en naturlig tidpunkt för att växla ledarskap, säger styrelseordförande Mats Engström till klubbens officiella hemsida och fortsätter:

– Håkan har en enorm vinnarmentalitet och gedigen erfarenhet av vår förening då han i olika roller under sammanlagt 27 år representerat IFK Göteborg. Tillsammans med hans kompetens av företagsledning, ledarskap och organisation ger detta honom en unik kombination av att leda föreningen framåt med ökat fokus på vår kärnverksamhet; fotboll. Vi är fantastiskt glada att kunna presentera Håkan som ny klubbdirektör för IFK Göteborg. Han kommer in med mycket energi och stora ambitioner att utveckla klubben vidare.

Håkan Mild är glad över att återvända till den allsvenska storklubben.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att få komma tillbaka till Kamratgården nu i en ny roll som klubbdirektör. Under mina sju år sedan jag lämnade IFK har jag varit engagerad i flera företag. Bland annat som ägare till exempelvis Lejonet&Björnen och Effektiv Rekrytering, och som styrelseledamot i OLKA Sportresor, säger han och fortsätter: 

– Jag har också ägnat mycket tid åt att vara samtalsledare för tre grupper inom Handelskammaren. Genom mitt uppdrag på Radiosporten har jag hållit mig uppdaterad på svensk och internationell fotboll. Jag är väldigt tacksam över de erfarenheter jag har samlat på mig och känner att de kommer att bidra när jag med stor tillförsikt och ödmjukhet tar mig an detta utmanande och viktiga uppdrag.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com