Foto: Massimo Pinca/Bildbyrån

Ibrahimovic: "Mandzukic är klar - nu blir vi två som skrämmer motståndarna"

Publicerad: 2021-01-18 23:12 Italien

Mario Mandzukic och Fikayo Tomori kommer att förstärka Milan. Zlatan Ibrahimovic välkomnar anfallaren och Paolo Maldini menar att mittbacken varit aktuell sedan i somras.

Zlatan Ibrahimovic blev stor hjälte när Milan bortaslog Cagliari med 2-0 i kväll. Den svenske stjärnan gjorde båda målen.

Nu bekräftar 39-åringen att den kroatiske anfallaren Mario Mandzukic, 34, ansluter till truppen.

– Mario Mandzukic har undertecknat sitt kontrakt, han kommer till AC Milan... så vi kommer att vara två som skrämmer motståndarna, säger Zlatan till Sky Sport Italia.

Zlatan öppnar också för att förlänga sitt kontrakt med Milan.

– Det hänger på honom, på Paolo (Maldini). Jag är väldigt lycklig i Milan. Denna återkomst i Milan har förändrat mig mycket. Jag är väldigt lycklig, säger han.

Mandzukic ansluter som bosman då han varit klubblös sedan i somras. Tekniske direktören Paolo Maldini medger att övergången är nära.

– Vi känner till Mandzukics karaktär väl, vi har pratat med honom. Vi konsulterar inte våra spelare, det är klubben som bestämmer. Vi har direktkontakt med tränaren. I fotboll räcker det inte med bra killar, inte för att Mario inte är det, säger han till Sky Sport Italia.

Maldini medger också att mittbacken Fikayo Tomori, 23, är nära att ansluta från Chelsea.

– Det är en stor skillnad mellan nästan fångad och fångad. Det är en kreativ marknad. Om vi följde honom och försökte värva honom för några månader sedan, i somras, betyder det att vi har sett de rätta egenskaperna i honom för att samexistera med våra försvarare, säger Maldini.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com