Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Levi hyllar Adegbenro: "Är i samma klass som Haksabanovic"

Publicerad: 2021-01-18 23:02 Allsvenskan

IFK Norrköpings ytter Jonathan Levi är väldigt glad över att återförenas med Samuel Adegbenro - som han passar på att hylla till skyarna.

Jonathan Levi och Samuel Adegbenro skrev på för Rosenborg BK sommaren 2017. Nu tillhör båda IFK Norrköping.

– Skitkul, det är världens finaste människa. Lite blyg, men alltid med ett leende på läpparna. Jag blev faktiskt chockad när jag hörde att han skrivit på, visste ingenting om att det var på gång. Jag längtar till dagen då han kommer hit, säger Levi till NT-sporten om värvningen av Adegbenro.

Levi betonar att Norrköping får in en väldigt bra spelare.

– En vänsterytter, otroligt skicklig en mot en. Jag vill inte höja förväntningarna för mycket, men han är riktigt vass framför boxen. Han har varit lite skadedrabbad de senaste säsongerna har jag förstått, och jag har inte följt laget lika mycket som direkt efter min egen flytt, men har han den kvalitén som han hade då kan det bli riktigt bra här. När fansen får ta plats på arenorna igen kommer han att bli en av deras favoriter, säger han till NT-sporten.

– Han är i samma klass som Sead (Haksabanovic) som är mer den som flyter fram, Sammy har inte samma glid men han är en fröjd att kolla på. Han och Sead är de bästa jag spelat tillsammans med, fortsätter Levi.

Det är dock oklart om Sead Haksabanovic blir kvar i Norrköping. Han ryktas vara på väg till New York Red Bulls.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com