Foto: Peter Cziborra/Bildbyrån

Officiellt: Phil Neville tar över Inter Miami

Publicerad: 2021-01-18 17:58 Världen

Phil Neville var tänkt att lämna sitt uppdrag som förbundskapten för det engelska damlandslaget i sommar. Men nu avslutas avtalet i förtid – och han tar i stället över nystartade Inter Miami.

David Beckhams nystartade projekt Inter Miami CF har presenterat en ny huvudtränare inför MLS-säsongen 2021.

Det blir Phil Nevilles ansvar att ratta spakarna, meddelar klubben på sin officiella hemsida.

– Jag är mycket glad över den här möjligheten att coacha Inter Miami. Det här är en väldigt färsk klubb med mycket möjligheter och jag är motiverad att utmana mig själv och spelarna att bygga en fotbollskultur som vi kan vara stolta över, säger Neville till klubbens hemsida.

Phil Neville lämnade sitt senaste uppdrag som förbundskapten för det engelska damlandslaget så sent som i förmiddags. Han tog laget till en fjärdeplats i VM 2019, efter förlust mot Sverige i bronsmatchen.

Men nu blir det återigen fokus på herrfotboll för Neville - som tidigare tränat Valencia med sin bror Gary Neville - när han återförenas med gamla lagkamraten David Beckham.

– Jag har känt Phil sedan vi var tonåringar i Manchester Uniteds ungdomsakademi. Vi delar samma fotbolls-DNA och han har stor erfarenhet inom fotbollen, säger delägaren David Beckham om rekryteringen.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com