Foto: Carl Recine/Bildbyrån

Neville: "United kanske har hämtat Van de Beek som ersättare till Pogba"

Publicerad: 2021-01-18 11:10 England

Manchester United har kritiserats för värvningen av Donny van de Beek. Gary Neville tror dock att det finns en plan - att han kanske ersätter Paul Pogba efter säsongen.

Den holländske landslagsmittfältaren Donny van de Beek, 23, lämnade Ajax för Manchester United i somras.

Han har dock fått begränsad speltid så här långt. Ole Gunnar Solskjaer och klubben har fått kritik från flera håll.

Gary Neville har dock en teori. Han tror att Van de Beek kan ha plockats in för att ersätta Paul Pogba - som förväntas lämna efter säsongen.

– Det är intressant, något har hänt - Van de Beek-värvningen är intressant - jag kan fortfarande inte förstå den. Det är nästan som om den värvningen gjordes i väntan på att en av de andra skulle lämna, för Van de Beek har suttit på bänken de senaste månaderna och han kostade 40 miljoner pund. Jag tror att Manchester United förbereder sig för att någon ska gå, säger han till Sky Sports.

– Nemanja Matic kanske slutar efter nästa säsong, kanske, kanske kan Pogba lämna. Så de har kanske redan fått Van de Beek att ta den rollen. Men jag tror nu, så som Paul Pogba spelar och hur Manchester Uniteds säsong går, att det inte finns någon som kommer i januari och köper Paul Pogba. Jag tror inte att Manchester United skulle släppa honom (nu), fortsätter Neville.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com