Foto: Matteo Gribaudi/Bildbyrån

Inter kan behålla Eriksen - ser inte ut att värva i januari

Publicerad: 2021-01-17 21:30 Italien

Inter vd Giuseppe Marotta menar att inga investeringar kommer göras under januarifönstret. Samtidigt antyder Antonio Conte att Christian Eriksen kan stanna i en ny roll.

Christian Eriksen, 28, har under en längre tid varit tillgänglig på transfermarknaden.

Antonio Conte antyder dock att den danske playmakern kan stanna i Inter och få en mer defensiv roll på mittfältet.

– Vi måste få ut det bästa av vår trupp. Det är oundvikligt att ha honom (Eriksen) bakom Brozo (Brozovic) eftersom vi inte har den här typen av spelare i truppen som kan vara en playmaker framför försvaret, säger tränaren enligt Goal.com.

– Vi försöker få ut det bästa av Christian i den positionen, även om han redan spelat som offensiv och central mittfältare. Det är bra för laget och mig själv att ha möjlighet att använda honom i olika roller på mittfältet, fortsätter Conte.

Även om Eriksen till slut lämnar den här månaden är det inte säkert att Inter ersätter honom eller värvar på andra positioner.

– Piero Ausilio (sportchefen) arbetar med Eriksen-ärendet och så snart det finns något konkret att rapportera berättar vi det för er. Vi fick några indikationer och riktlinjer från klubben, så vi kan inte göra några investeringar och bör inte förvänta oss viktiga utvecklingar, säger Inters vd Giuseppe Marotta till Sky Sport Italia.

– Gruppen bör respekteras för det arbete som utförts och de prestationer som gjorts, fortsätter han.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com