Foto: Gonzalo Fuentes/Bildbyrån

Neymar: "Jag har haft stunder där jag velat sluta spela"

Publicerad: 2021-01-17 00:25 Övriga Europa

Paris Saint-Germains brasilianske världsstjärna Neymar, 28, medger att han övervägt att lägga skorna på hyllan på grund av all kritik.

Neymar är inte bara en gudabenådad fotbollsspelare. Han rör upp känslor på grund av sin kontroversiella attityd.

Paris Saint-Germains anfallare får inte sällan kritik för sina aktiviteter utanför planen, men också bland annat för hans filmningar på planen.

Nu berättar Neymar för tidningen Gaffer att kritiken fått honom att tvivla på sig själv.

– Jag kommer aldrig att tappa passionen för fotboll, men jag har haft stunder där jag velat sluta spela. En gång nådde jag en punkt där jag frågade mig själv varför jag skulle fortsätta spela om de inte gillar det, säger han och fortsätter:

– Jag brukade gå hem hetlevrad och kom sedan ihåg allt jag har gjort för att nå hit. Den kärlek jag har för fotboll och alla dessa saker lugnade mig bara och förde mig tillbaka till verkligheten. För att jag är väldigt lyckligt lottad. Verkligen.

Neymar betonar samtidigt att han verkligen uppskattar det han uppnått efter allt slit.

– Jag har uppnått många saker i min karriär som gjort mig och min familj otroligt lycklig. Att bara debutera för Santos FC, vinna den första titeln med Santos, vinna Copa Libertadores var också superviktigt. Att gå till Barcelona var en dröm för mig sedan jag var liten, att vinna Champions League, min ankomst till Paris. Dessa stunder kommer alltid att vara speciella för mig, säger han.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com