Foto: Bildbyrån

Marcus Antonsson: "Ambitionen är att ta startplatsen i Malmö FF"

Publicerad: 2021-01-16 11:07 Allsvenskan

Marcus Antonsson var under hösten utlånad till Stabaek i den norska ligan. Nu är anfallaren tillbaka i Malmö FF där han vill ta tillbaka startplatsen.

Marcus Antonsson, 29, tappade i fjol startplatsen i Malmö FF:s anfall till Isaac Kiese Thelin, 28. 

Antonsson spelade endast åtta matcher i Allsvenskan innan han i oktober blev utlånad till Stabaek i norska ligan. 

Kiese Thelin gjorde succé i MFF med 14 mål på 25 allsvenska matcher men som bekant blir det ingen fortsättning i de svenska mästarna för 28-åringen. 

Antonsson är nu tillbaka i klubben och hans ambition är att ta tillbaka startplatsen i anfallet. 

– Jag är forward och det är positionen jag är som bäst i, där jag får ut mina egenskaper. Det var väldigt nyttigt att få dem tio matcherna som just forward igen. Jag kände att desto längre det gick desto mer hittade jag tillbaka till många av dem egenskaperna jag besitter. Det känns väldigt skönt att ha med sig det in i den här säsongen. Det är klart att ambitionen är att jag ska fajtas om att ta den startplatsen här i Malmö, säger Marcus Antonsson, till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Isaac är mer en renodlad targetspelare och jag är lite mer en anfallare som kanske har lite andra egenskaper, framförallt mitt djupledsspel. Jag klarar av att vara en uppspelspunkt och spela enkelt felvänd, för att därifrån gå i djupled. Vi är olika spelartyper men jag vet om att jag absolut klarar av att göra det bra som forward i Malmö FF också, det har jag visat tidigare också.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com