Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Simon Thern bekräftar - lämnar IFK Norrköping

Publicerad: 2021-01-15 15:01 Allsvenskan

Det blir ingen fortsättning i IFK Norrköping för Simon Thern. Det bekräftar mittfältaren - som kan flytta inom Allsvenskan.

Simon Thern, 28, är klubblös efter att hans avtal med IFK Norrköping löpt ut.

Nu berättar mittfältaren för Värnamo Nyheter att han inte kommer förlänga. Han går vidare i karriären.

– Ja, det blir inte Norrköping. Jag känner att jag är klar där. De har nog fullt upp med att få ordning på sitt eget. Sedan dagen jag fick covid-19 så har jag inte hört ett ord från dem. Sedan Jens lämnade då. Det är ingen från föreningen som har hört av sig till mig överhuvudtaget, säger Thern till tidningen.

Thern har en åsikt om Norrköpings tystnad, men väljer att vara diplomatisk.

– Det kan man absolut ha, men den frågan lämnar jag obesvarad. Det får väl gemene man tycka vad de vill om det, men det är klart har man tillbringat tre år där och spelat en bit över 100 matcher, så kan man ju åtminstone slänga i väg ett samtal i alla fall, säger Thern till Värnamo Nyheter.

28-åringen, som tidigare placerats i Djurgårdens IF, utesluter inte en flytt inom Sverige.

– Jag är faktiskt ganska lugn. Jag känner mig trygg i situationen och kommer inte förhasta mig och sedan kanske det blir så att inget av det som är utanför Skandinavien passar eller är tillräckligt lukrativt för familjen och då får vi inrikta oss på att stanna i Sverige och det är inte fy skam det heller, säger han till Värnamo Nyheter.

David Lind
david@fotbolltransfers.com