Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

AIK-tränaren: "Vi skulle behöva få in offensiva spelare"

Publicerad: 2021-01-15 11:33 Allsvenskan

AIK har ännu inte gjort några värvningar i vinter. Bartosz Grzelak hoppas dock truppen spetsas, i synnerhet på de offensiva positionerna.

Rasmus Lindkvist, Enoch Kofi Adu, Heradi Rashidi, Kolbeinn Sigthorsson och Panajotis Dimitriadis har lämnat AIK. Det kan även Robert Lundström göra då han ännu inte förlängt.

Men så här långt har den allsvenska storklubben inte gjort några värvningar inför 2021. Bartosz Grzelak berättar nu för Fotbollskanalen att han fortfarande hoppas på nyförvärv.

– Vi har mer att ta av truppen, men sen har vi ett tapp av rätt erfarna spelare. Alla var inte startspelare men de bidrog till en kultur och en träningsmiljö som var väldigt bra. Det har vi förlorat, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Och så går det inte att sticka under stolen med att vi egentligen under hela förra året hade problem med att komma fram till de riktigt heta lägena och producera mål. Vi kunde inte döda matcherna med 15-20 minuter kvar. Vi hade alltid kniven mot strupen. Så vi skulle behöva få in offensiva spelare, för att öka konkurrensen. Och det är nästan orättvist att lägga den bördan på våra 18- och 19-åringar. Det är väldigt få spelare i den åldern som gått in och dominerat i allsvenskan genom åren.

AIK:s landslagsmittfältare Sebastian Larsson hoppas också att truppen spetsas innan fönstret stänger.

– Ja, visst kan det eventuellt vara så. Men som jag sa, fönstret är öppet länge och försäsongen är lång. Förhoppningsvis hinner det hända saker, säger han till Fotbolldirekt.se.

David Lind
david@fotbolltransfers.com