Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Witrys övergång spricker - Djurgården bekräftar intresse för Vasyutin

Publicerad: 2021-01-14 13:32 Allsvenskan

Aslak Fonn Witry kommer inte att flytta till holländska Utrecht. Djurgården bekräftar samtidigt att Zenits målvakt Aleksandr Vasyutin är aktuell.

Djurgårdens IF har tidigare bekräftat att Utrecht visat konkret intresse för Aslak Fonn Witry.

Men nu har holländarna istället värvat ytterbacken Hidde Ter Avest från Udinese. Det innebär att Witrys övergång spricker.

– Det är nedlagt. De har ju hämtat en ny högerback. Det är väl så det är i det här "gamet". Det är svårt för alla med corona och ekonomi. Det är inga problem för mig. Jag trivs bra här, säger Witry till Fotbollskanalen.

Det finns dock andra klubbar som fått upp ögonen för norrmannen.

– Det finns intresse men sen vet jag ju att det är ett långt steg från intresse till något som är konkret. Jag tänker lite på det men annars har jag bara fokus här, säger Witry till Fotbollskanalen.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson bekräftar samtidigt att Zenit St Petersburgs målvakt Aleksandr Vasyutin är aktuell.

– Det är ingen hemlighet att vi letar målvakt och jag kan bekräfta att vi varit i kontakt med Zenit för den målvakten. Sedan har alla sina egna utmaningar och vi har våra utmaningar. Vi vill ha en målvakt som är här under säsongen 2021 och vi har en positiv dialog med Zenit, säger han till Fotboll Sthlm.

– Sedan får vi se. Det är en viktig position men vi känner att transferfönstret precis har öppnat. Det är en ganska tuff situation för många klubbar runt om i Europa och det kan öppna upp möjligheter för att hitta en sådan lösning, fortsätter Andersson.

David Lind
david@fotbolltransfers.com