Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Degerfors vill värva mer - ser ut att behålla kuggar

Publicerad: 2021-01-14 11:38 Allsvenskan

Degerfors IF är tillbaka i Allsvenskan efter 23 års frånvaro. Sportchefen Patrik Werner jobbar för fullt för att förbereda truppen för utmaningen.

Adhavan Rajamohan, Nicklas Maripuu, Sargon Abraham och Anton Kralj har skrivit på för Degerfors IF inför den här säsongen.

Den allsvenska nykomlingen är dock inte färdiga på transfermarknaden. Patrik Werner jagar fler nyförvärv.

– Ja, vi är inte helt klara med truppen som vi har heller. Vi sitter i samtal med några av dem, där det inte är klart om de blir kvar eller försvinner. Men det ser ut som att vi kanske behöver två till. Men det viktigaste för oss har varit att få behålla startelvan som vi hade förra året, och det ser bra ut just nu, säger sportchefen till Fotbollskanalen.

Werner berättar vad han främst söker.

– Det är i varje fall en mittback som vi vill ha. Sedan beror det lite på, då vi har några spelare som är lite allround. Därmed vill jag avvakta med den sista platsen. Men en mittback ska i varje fall in, säger han till Fotbollskanalen.

Degerfors ser dessutom ut att få behålla offensiva nyckelspelare som Johan Bertilsson, Victor Edvardsen och Villiam Dahlström.

– Det har varit lugnt, så vi har fått vara i fred, vilket är skönt. Om man går upp och tappar fem-sex spelare är det alltid farligt. I slutet darrade vi lite grann, men i övrigt spelade vi ganska bra fotboll, så vi har en ganska stark tilltro på att den truppen vi har ska försöka ta poäng i allsvenskan, säger Werner till Fotbollskanalen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com