Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Rikard Norling: "Det är viktigt att visa att man menar något"

Publicerad: 2021-01-14 11:13 Allsvenskan

IFK Norrköpings nye tränare Rikard Norling har hittat tillbaka till glädjen. Han öppnar nu för fler värvningar och tror att SM-guld är möjligt.

Rikard Norling fick sparken från AIK i somras. Den 23 december stod det klart att han ersätter Jens Gustafsson i IFK Norrköping.

I en intervju med TT berättar Norling att han njuter av fotbollen igen.

– När man sätter sig i bilen och kör hit slås man naturligt av en känsla av att fan, vad kul det här är och vad roligt det blir att komma till jobbet, säger han.

Norling menar att IFK Norrköping har potential att vinna SM-guld.

– I klubben, absolut. Det som är viktigt nu är att träffa rätt fram till dess att säsongen går i gång. För att vinna så behöver man ha en spelartrupp som på förhand är med i favoritskapet. Det måste finnas en spets både hos individerna och i kollektivet. Snacka är en sak men för att det ska bli så kräver otroligt mycket. Det är benhårda krav på oss i vardagen att hela tiden gör det lite bättre, säger han till TT.

Norrköping har så här långt värvat yttern Samuel Adegbenro, mittbacken Finnus Tómas Pálmason och målvakten Oscar Jansson. Men fler tillskott lär komma.

– Det är viktigt för spelarna som är här att se att bra spelare skriver på. Det är viktigt att gå från ord till handling och visa att man menar något. Om man vill tävla med de bästa måste man vara väldigt bra och har du inte den styrkan i laget blir det bara tomma ord, säger Norling till TT.

David Lind
david@fotbolltransfers.com