Foto: Bildbyrån

Viktor Claesson uttalar sig om framtiden

Publicerad: 2021-01-13 19:25 Utlandsproffs

Det har gått drygt ett och ett halvt år sedan den allvarliga knäskadan. Nu talar Viktor Claesson ut om återhämtningen och sin framtid i Krasnodar.

Det var i juni 2019 som Viktor Claesson, 29,  drog av korsbandet i en landskamp mot Spanien. Det tog 14 månader innan mittfältaren var tillbaka på planen igen. 

– I vissa situationer och vissa matcher känner man sig hundra, sedan är man lite sämre någon match och då är man inte hundra. Har du haft en så allvarlig knäskada kommer du alltid behöva jobba mer med det och det kommer alltid ta lite längre tid att återhämta sig. Men jag kommer kunna prestera hundra procent, säger Claesson till Sportbladet.

Den svenska landslagsmannen är inne på sin femte säsong i Krasnodar. Nu berättar han att han vet att det finns intresse från lag i andra ligor. Men även att knäskadan förstörde mycket för honom.

– Det var mycket som sket sig där och då med skadan, med klubbyte och sådana saker. Men det var någonting positivt att EM sköts upp så jag förhoppningsvis får vara med där. Men det har varit ett tufft år ur andra synvinklar, det finns både för- och nackdelar, säger han och fortsätter:

– Jag försöker hålla ett positivt mindset hela tiden och jobba på. Det tror jag har hjälpt mig mycket.  

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com