Foto: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån

Norrköpings scout om Adegbenro och Pálmason: "Har spetsegenskaper"

Publicerad: 2021-01-13 16:07 Allsvenskan

IFK Norrköping har i dag presenterat Samuel Adegbenro och Finnur Tómas Pálmason. Stig Torbjørnsen, chefsscout, uttalar sig nu om duon.

Den offensiva yttern Samuel Adegbenro, 25, har lämnat norska Rosenborg BK för allsvenska IFK Norrköping.

Stig Torbjørnsen berättar nu för Fotbollskanalen vad Rikard Norling kan vänta sig av nigerianen.

– Han har spetsegenskaper i det offensiva, en mot en. Han är också en dribblare som kan göra massa olika saker med bollen. Han är svår att läsa för högerbacken eller motståndaren. Han kan avgöra matcher på egen hand och har en extremt hög maxnivå, men han måste upp på den nivån. Han är inte så bra i varje match, men om han får ut den potentialen som han började med att visa i Rosenborg, så kan det bli jättebra. Han har som sagt en hög maxpotential, säger han och fortsätter:

– Han kan också spela på olika positioner, alla tre anfallspostioner, men trivs bäst till vänster. Han är bäst på en kant, där han kan dribbla, snurra lite, gå till höger och vänster, fram och tillbaka. Det är en kul spelare att se på när han är igång. 

Norrköping har även plockat in isländske mittbacken Finnur Tómas Pálmason, 19, från KR Reykjavik.

– Han har väldigt många styrkor. Jag har sett honom många gånger live, vilket jag också gjort med Samuel, men han är stor, snabb och har ganska bra fötter. Han har bra spelförståelse och han kommer att bli en extremt duktig mittback, säger Torbjørnsen till Fotbollskanalen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com