Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Officiellt: Rami Kaib klar för Heerenveen

Publicerad: 2021-01-13 14:32 Allsvenskan

Rami Kaib lämnar IF Elfsborg. Den 23-årige backen fortsätter karriären i holländska klubben Heerenveen.

IF Elfsborg bekräftar på sin officiella hemsida att Rami Kaib lämnar för Heerenveen.

– Det känns roligt. Sen såklart så är det väldigt blandade känslor. Jag har bott i Borås i åtta år, mitt professionella fotbollsliv startade här och har även bott med Simon under hela min tid så det är klart det är en speciell känsla, säger 23-åringen till hemsidan. 

– Sen är det viktigt att ta med sig att det också är detta man drömt om i hela sitt liv, att kunna få ta steget ut i Europa så nu gäller det att ta vara på den chansen. Extra roligt är såklart att Ibro är där som jag redan hunnit prata med inför övergången, fortsätter Kaib.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson är glad för Kaibs skull.

– Vi är idag stolta och glada för Ramis skull men också för IF Elfsborg då vi kan konstatera att vi återigen har fostrat en ”egen” spelare som är redo för nya utmaningar i Europa, säger han till hemsidan och fortsätter:

– Rami kommer givetvis att vara saknad med sitt sätt att vara både på plan och utanför. En fantastisk fin kille som alltid har ställt upp för föreningens bästa och på sin vänsterkant har han gjort en imponerande resa,  först i Elitlagen och sedan i A-laget. Vi önskar han all lycka till och säger också på återseende.

Kaibs kontrakt med den holländska klubben sträcker sig till sommaren 2024.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com